Lene Myhre Strand 

Om meg

Lidenskapen min er mental trening og å hjelpe andre å ta ut sitt fulle potensiale og nå sine mål. Det gir meg mye glede og inspirasjon å bidra til at andre kan få en litt bedre hverdag med mindre stress og press og mer ro og glede.

Jeg er saxofonist i Sjøforsvarets musikkorps og jeg har startet firmaet Musikerhelse som handler om balanse i kropp og sinn.

Jeg har Diplom utdanning fra Norges Musikkhøgskole, Praktisk Pedagogisk Utdanning, Ensembleledelse og Kunstihistorie fra Universitetet i Bergen og sertifiseringer som Calmologist (Mind Detox Practitioner, Mind Calm Master Coach) fra Mind Detox Academy, Timanilærer fra Institutt for musikerhelse og bevegelse, Life coach og Helse coach fra Smartere Utdanning AS.

 

Jeg har selv opplevd hvor positivt mental bevisstgjøring og trening har vært gjennom å gå fra

  • fra stress til sinnsro
  • fra negativt tankespinn til positivt fokus
  • fra motstand til aksept
  • fra å tvile til på om jeg er bra nok til å tro på meg selv
  • fra å streve med å få inn nok luft og holde ut fraser til en mye mer optimal pust med overskudd i lange fraser
  • fra ubevisst (sl)øving til målrettet, effektiv øving
  • fra ubevisste vaner og tilfeldigheter til bevisste rutiner, målrettet planlegging og gjennomføring

Jeg har fått mer balanse i kropp og sinn slik at jeg kan øve fokusert og effektivt og være like klar i kroppen og hodet som på instrumentet når jeg skal prestere og yte mitt aller beste.

 

Ønsker du å lære noe av dette?

Da kan du ta kurs hos meg :-)

Som utøvende musiker, har jeg god kjennskap til hvordan

stress, anspenthet, tankespinn, tørr munn og nervøsitet

kan påvirke prestasjonen og hverdagene i uker og mnd før,

og jeg har selv testet ut teknikkene jeg lærer bort.

Musiker


 

 Jeg startet min utdannelse ved Norges Musikkhøgskole i 1993 og er den første saxofonist som kom inn på Diplom studiet. 

Jeg studerte med dyktige musikere som Vibeke Breian, Harald Bergersen, Christer Johansson og John Edward Kelly. I tillegg var jeg et lenger opphold i Paris og studerte hos Jean Yves Formeau. 

I 1998 ble jeg fast ansatt som saxofonist i Forsvarets Musikk. Først i Kristiansand og senere i Bergen. Det var fantastisk å vinne prøvespillet - en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var mye dedikert øving som lå bak, men også litt flaks.

Jeg hadde fått mange fine utfordringer i Lyshovden skolesmusikkorps, Dragefjellets musikkorps og senere som vikar i Forsvarets Musikkorps. I løpet av studietiden var det 6-7 prøvespill i Forsvarets Musikk! og dette ga meg mye god erfaring. I 1996 ble jeg innstilt som nr. 3 på jobb i Stabsmusikken og 1998 vant jeg jobben i Kristiansand.

Her er noen høydepunkt fra karrieren:

  • solist med Trondheim symfoniorkester med Jacques Iberts Concertino da Camera
  • urfremføresle av Stig Nordhagens Concerto for Soprano saxophone and Wind Band først med Sandviken ungdomskorps og senere med Sjøforsvarets musikkorps
  • teatermusiker treblås-vikar på Les Miserables ved Den Nasjonale Scene

Mind Detox Practitioner og

Mind Calm Master Coach  Mental trening handler om å trene hodet slik at vi kan takle situasjoner på en ny og bedre måte. Det kan gi resultater som økt selvtillit, bedre fokus, mindre stress, raskere nedregulering og en lettere og mer lykkelig hverdag.

Jeg har sertifisering som Mind Calm Master Coach og Mind Detox Practitioner, også kaldt Calmologist, ved Mind Detox Academy. Det handler om selvutvikling der det å dyrke indre ro, stillhet, helhetlig helse og fred med livet slik det er, står i fokus. Denne kunnskapen hjelper for å få fred med fortid, nåtid og fremtid.

Min erfaring med meditasjon og mentaltrening er mer tilstedeværelse i øyeblikket, mindre tankespinn og uro i kroppen, bedrer fokus på arbeidsoppgavene, mer trygghet og større tro på egne prestasjoner og et lykkeligere liv.

 Coaching er en løsningsorientert prosess som handler om å frigjøre og utvikle menneskers potensiale. Veiledning, motivering, læring og trening skal ta deg fra din nåværende situasjon til ønsket mål.

Jeg har Life coach og Helse coach sertifisering fra Smartere Utdanning AS. 

Min erfaring er at jeg ofte vet hva som må til for å oppnå det jeg ønsker meg, men jeg klarer ikke alltid å gjennomføre den nødvendige endring alene. Det er mye lettere med en coach som motiverer og følger meg opp fordi jeg føler en dypere forpliktelse.

 

Timanilærer


 

 Timani - Move better to play better. Timani kan hjelpe musikere å forbedre muskelkoordinasjon og holdning når vi spiller et instrument eller synger slik at vi kan bruke kroppen mer optimalt og få musikalsk utbytte gjennom bedre støtte og stabilitet, mer kraft og utholdenhet, større fleksibilitet og koordinasjon som også gir følelse av overskudd og kontroll. Timani kan derfor hjelpe oss å bli en bedre musiker.

Jeg har 3-årig Timani sertifisering fra Institutt for Musikerhelse og Bevegelse. Timani er en metode som handler om bevegelseslære for musikere og er grunnlagt av pianisten Tina M. Nilssen.

Min erfaring med Timani er at at jeg har fått mye bedre pust ved å legge om puste-teknikken. Timani har bidratt til større trygghet og kontroll fordi jeg vet hvor jeg henter støtten og kraften fra og jeg vet hvordan jeg skal få inn nok luft. Jeg har også kunnskap som gjør at om jeg kjenner på ubehag eller smerter pga spilling, så kan jeg finne ut hva jeg må gjøre annerledes for å få det bedre.